EtusivuNäe ja koeAktiviteetitIlmajoen musiikkijuhlat

Yhteystiedot

Ilmajoen Musiikkijuhlat ry

Ollilantie 1
60800 Ilmajoki

(06) 424 2900
toimisto@musiikkijuhlat.fi
www.musiikkijuhlat.fi
Seuraa Facebookissa

Musiikkijuhlat on Ilmajoen ihme! Vuoden 2017 festivaaliksi valittu tapahtuma on vuosien saatossa tuottanut yhteensä 17 huippuluokan oopperaa.

Kesäkuussa 2023 kantaesityksen saa vahvan naisen muotokuva Armi. Armi Ratian tarina on täynnä legendaarisia Marimekko-kaskuja, juhlia, menestyksen aallonharjaa ja vastapainona suurta epätoivoa, pettymyksiä, vihaa sekä taistelua rakkauden saamisesta ja antamisesta. Ooppera luo muotokuvan, jossa vahvana tunnettu nainen yrittää asettua itsensä kokoiseen muottiin, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Oopperan kokoinen henkilö

Armi Ratia on ollut rakentamassa identiteettiämme ja antanut vahvan äänen suomalaiselle muotoilulle. Hänen yhdessä miehensä kanssa perustama tekstiiliyritys Marimekko on jatkanut maailmanvalloitustaan 50-luvun jälleenrakentamisen ajoista tähän päivään.

Ilmajoen ooppera-areena Kyrönjoen varrella on täydellinen tausta luonnonlapsi Armin tarinan kehykseksi. Oopperan lähtöidean isä on edesmennyt säveltäjä Jaakko Kuusisto, joka näki Armin tarinan ja lakeuden ​maiseman sointuvan täydellisesti yhteen.

Konserttielämyksiä Etelä-Pohjanmaalla, Kyrönjoen rannan perinnemaisemissa

Oopperan lisäksi Kyrönjoen rannassa tarjoillaan useita tasokkaita konsertteja.

Katso ajantasainen ohjelmisto Musiikkijuhlien sivuilta