EtusivuRyhmilleLuokkaretket

Luokkaretki Ilmajoella | Vinkkejä luokkaretken suunnitteluun

Ilmajoki ei tule välttämättä ensimmäisenä mieleen luokkaretkikohdetta valitessa. Todellisuudessa täältä löytyy monta aivan ainutlaatuista paikkaa, jotka kiinnostavat koululaisia varmasti. Seuraavilla vinkeillä takaat, että päivästä tulee onnistunut.

  1. Anna oppilaiden valita. Ilmajoella seikkailupäivän voi aloittaa vaikka jättipallojuoksulla, sumopainilla tai kärpäshyppyseinällä. Valinnanvaraa löytyy kymmenistä ratkiriemukkaista aktiviteeteista. Toiminta tapahtuu ohjaajan johdolla sisällä tai ulkona sään mukaan.
  2. Laita mielikuvitus liikkeelle. Vanhan tarun mukaan Kyrönjoella on nähty joskus oikeita merirosvoja! Liikunnallisen aamupäivän jälkeen kannattaa kokeilla aarteenetsintää, jota merirosvo yrittää häiritä kaikin tavoin. Mikäli tehtävässä onnistutaan, päästään risteilemään Kyrönjoelle. Kipparin tarinoidessa maistuvat omat eväät tai vaikka pizzat. Kun rantautuessa pitää silmät auki, saattaa nähdä vilauksen kartanon kummituksesta! Jos pizzalähetti eksyi matkalla, yhtä maukas vaihtoehto on ruokailu Wanhassa pankissa.
  3. Kutkuta makuhermoja. Kukapa lapsi ei haluaisi vierailla karkkitehtaassa? Ilmajoen keskustasta löytyy luokkaretkien kestosuosikki: Namitupa. Suomen sympaattisimmassa karkkitehtaassa pääsee maistamaan lämmintä karamellimassaa. Samalla tutuksi tulee karamellinvalmistuksen salat. Myymälän puolelta on kätevä ostaa tuliaisia kotiin viemisiksi.
  4. Ota äkkilähtö ulkomaille. Tiesitkö, että Koskenkorvalta löytyy viinatehtaan lisäksi toinen erikoisuus, kylän oma seriffi? Jari Mäen luotsaama Koskenkorva West Ranch on pala Amerikkaa keskellä peltolakeuksia. Jenkkituotteisiin erikoistuneesta myymälästä löytyy aidot jenkkilimsat, purkat ja stetsonit. Esittelykierros johdattaa koululaiset myös Jari Mäen talliin, josta lepäävät seriffiauton ja Kekkosen Cadillacin lisäksi useita muita klassikkoautoja.

Joko vakuutuit, että Ilmajoki voisi olla potentiaalinen haastaja muille retkikohteille? Ja tässä oli vasta muutama makupala! Ilmajoella voi myös seikkailla nuijapäällikkö Jaakko Ilkan jalanjäljissä, tutustua maamme sotahistoriaan Aallon patteristossa, kuulla meheviä tarinoita Könnin kellomestareista museokierroksella, uida ja saunoa Alajoella, remuta paintball-kentällä, lähteä noitaseikkailulle, sukeltaa eläinsafarille ja paljon muuta.

Ilmajoen matkailupalvelut kartalla